Bilder hochladen

Tuesday 11 January 2011

Maria Prifti - Pasuri e pasurive


Maria Prifti has made her solo debut at the Festivali i këngës this year, singing in the "Newcomer" category with a song composed by Frederik Ndoci (ESC '07). She easily reached the final with this powerful ballad, ended on position 14 in the final though, unfortunately. Below you can read the lyrics and our translation to the song.

The Lyrics and Translation below come entirely from our understanding and interpretations and are the result of a lot of hard work and effort. Sharing these is appreciated , but please make sure to credit us if you intend to post this elsewhere.
__________________________________________________________
Maria Prifti - Pasuri e pasurive


Më dorë të mundja kohën t'ndal
bëj në çastin e madhë sa një jetë
Miliona puthje t'i fal, prap nuk ngopem
s'qenka e lehtë

Dashuroj, se unë me shpirt e ndjej
Po s'na del jeta, të gjithë e dimë.
E fal vet vetën, veç mos ta humb dashurinë
oh zot

Njëherë në jetë ajo troket në zemra
është më e bukur sesa vetë ëndrra
e flet me gjuhën e perëndive
mbetet pasuri e pasurive
__________________________________________________________
English translation by AlbaVision
(italics / * = infos for better understanding)

Wealth of all wealth

If I could stop the time with my hands
I would do it in a moment as great as a life.
I'd give you a million kisses and still not be satisfied
It's not that easy

I love, because I feel it with my soul
But life is not enough, we all know it.
I give myself up, just not to loose the love
oh god

Once in a lifetime it strikes the heart
It's even more beautiful than dreams*
And talks with the language of the Gods
it remains the wealthiest of all wealths.

*it says "it's more beautiful than even the dream", but the english plural "dreams" fits better to the feeling expressed with "ëndrra"

1 comment:

 1. Përshëndetje, unë jam Daniella Williams Pasi kam qenë në lidhje me Anderson për vite me rradhë, ai u nda nga unë, bëra gjithçka që ishte e mundur për ta rikthyer atë, por gjithçka ishte e kotë, doja shumë që ai të kthehej për shkak të dashurisë që kam për të. E luta me gjithçka, i dhashë premtime por ai nuk pranoi. I shpjegova problemin tim shoqes sime dhe ajo më sugjeroi që më mirë të kontaktoja një magjistar që mund të më ndihmonte të bëja një magji për ta rikthyer atë, por unë jam tipi që nuk besova kurrë në magji, nuk kisha zgjidhje tjetër veçse ta provoja. e dërgoi me postë magjistarin dhe ai më tha se nuk kishte problem që gjithçka do të jetë në rregull para tre ditësh, se ish-i im do të kthehet tek unë para tre ditësh, ai bëri magjinë dhe çuditërisht në ditën e dytë, ishte rreth orës 16:00. Ish-i im më thirri, isha aq i befasuar, iu përgjigja telefonatës dhe gjithçka që ai tha ishte se i vinte shumë keq për gjithçka që ndodhi, sa donte që unë të kthehesha tek ai, se më donte aq shumë. Unë isha shumë i lumtur dhe shkova tek ai dhe kështu filluam të jetonim përsëri të lumtur së bashku. Që atëherë, unë kam premtuar se këdo që njoh që ka një problem marrëdhënieje, do t'i ndihmoja një personi të tillë duke e referuar atë te personi i vetëm real dhe i fuqishëm i magjisë që më ndihmoi me problemin tim. Ju mund t'i dërgoni email atij nëse keni nevojë për ndihmën e tij në marrëdhënien tuaj ose në ndonjë rast tjetër. Email: ellenspellcaster@gmail.com
  WhatsApp+2349074881619

  1) Magjitë e dashurisë
  2) Magjitë e humbura të dashurisë
  3) Magjitë e divorcit
  4) Magjitë e martesës
  5) Magjitë lidhëse
  6) Magjitë e ndarjes
  7) Dëboni një dashnor të kaluar
  8.) Ju dëshironi të promovoheni në zyrën tuaj / magjinë e Lotarisë
  9) dëshironi të kënaqni të dashurin tuaj
  Kontaktoni këtë njeri të madh nëse keni ndonjë problem për një zgjidhje të qëndrueshme. Email: ellenspellcaster@gmail.com
  WhatsApp+2349074881619

  ReplyDelete